Att göra i Jädraås

Jädraås herrgård är ett härligt smultronställe med anor från 1800-talet som ligger i närheten av Prins Daniels hemstad Ockelbo och drygt fem mil från Gävle.  Herrgården är omgiven av bedårande vacker natur som fungerar som balsam för både kropp och själ. Detta är ett perfekt ställe att komma bort från din stressiga vardag och stimulera dina sinnen med allehanda spännande aktiviteter.

Herrgården ligger nära en vacker sjö där som lockar med både simning och härliga båtturer. Varför inte ta fram metspöet och ge dig ut på en fisketur? Nyfångad fisk smakar alltid betydligt bättre, speciellt när det är du själv som har fångat den. Jädraås har ett privat strandområde så glöm inte badkläderna om du besöker stället under sommaren och solen tittar fram.

Det inbjudande pastorala landskapet passar också perfekt för kortare och längre vandringsturer med familj och vänner. Naturen omkring Jädraås herrgård inbjuder också till underbara cykelturer som är en härlig social aktivitet. Du får massor av frisk luft och vackra vyer samtidigt du får bra motion på köpet och förbränner kalorier.

I Jädraås herrgård är det alltid full rulle oavsett väder och tid på året. Du behöver alltså inte bekymra dig även om det skulle råka ösregna eller om du känner dig tillfälligt mätt på vandringar och cykelturer. Herrgården frestar med en rad olika inbjudande inomhusaktiviteter. Slå dig ner i en bekväm fåtölj i ställets atmosfäriska TV lounge som pryds av en fin eldstad och ett mysigt litet bibliotek. Det kan vara riktigt mysigt att läsa en bra bok medan det regnar utomhus.

Frisk luft och vacker natur gör underverk för din aptit. Oavsett om det gäller frukostbuffé, sommarkafé eller middagar så kan du se fram emot härliga kulinariska smakupplevelser. Utöver restaurang så hittar du också en inbjudande bar med bra urval av allehanda alkoholhaltiga drycker. Det kan vara riktigt mysigt att sitta och njuta vid baren medan du kikar ut på den vackra naturen. Detta är också ett bra ställe att samtala med andra gäster om allt mellan himmel och jord. Varför inte utmana dina vänner och bekanta i ett gammalt hederligt parti dart?

Ingen vistelse med familjen blir komplett om inte småttingarna också blir nöjda och belåtna. Jädraås herrgård passar riktigt bra för familjer med barn och erbjuder en utmärkt lekplats och andra lekfaciliteter. Både barn och vuxna behöver emellanåt omväxling så packa in frugan och barnen i bilen kör till den charmiga småstaden Ockelbo som befinner sig endast omkring 20 minuters bilkörning från herrgården. I Ockelby kan du bland annat promenera i vackra trädgårdar eller ta ut på ridturer med riktigt fina Islandshästar.